Rozdział 15 · 15.8
Komunikat "tryb konserwacji"
Czy w swoim WebOké Nextcloud widzą Państwo komunikat Tryb konserwacji, z informacją, że Nextcloud znajduje się obecnie w trybie konserwacji i że może to potrwać jakiś czas? Oznacza to, że trwają prace nad Państwa Nextcloud. Przez ten czas nie mają Państwo dostępu do swoich plików.
Dlaczego Nextcloud znajduje się w trybie konserwacji?
- Trwa aktualizacja. Czy Państwo sami, czy właściciel pakietu, uruchomili właśnie aktualizację w Mijn WebOké? Zwykle trwa to od 5 do 15 minut. Zob. Aktualizacje Nextcloud: kiedy i jak.
- Prowadzimy prace konserwacyjne. Zaplanowane prace konserwacyjne i awarie są publikowane na stronie www.weboke.nl/storingen.
Co należy zrobić?
- Prosimy chwilę poczekać. Strona odświeży się automatycznie, gdy tylko Nextcloud będzie ponownie dostępny.
- Nie trzeba nic robić w aplikacji na komputer ani w aplikacjach na telefon. Zostają one wstrzymane na czas konserwacji i po jej zakończeniu automatycznie wznawiają synchronizację.
- Jeśli trwa to dłużej niż pół godziny, prosimy sprawdzić stronę www.weboke.nl/storingen oraz zapytać asystenta AI w AI Centrum, jaki jest aktualny stan Państwa Nextcloud. Asystent widzi, czy Nextcloud znajduje się w trybie konserwacji oraz czy trwa aktualizacja.
- Jeśli komunikat nadal się wyświetla, prosimy o kontakt z działem wsparcia. Nie muszą Państwo sami nic naprawiać. Tryb konserwacji, który utrzymuje się zbyt długo, wyłączymy za Państwa.
Wskazówka: jeśli samodzielnie planują Państwo aktualizację, prosimy wcześniej poinformować o tym użytkowników i poprosić ich o zapisanie otwartych dokumentów. Dzięki temu nikogo nie zaskoczy ten komunikat.
