Przejdź do treści

Ustawienia plików cookie

Prosimy wybrać, na które rodzaje plików cookie Państwo zezwalają. Wybór można zmienić w dowolnym momencie w Ustawieniach plików cookie na dole każdej strony. Polityka prywatności

Niezbędne

Zawsze włączone

Potrzebne do logowania, zachowania koszyka i zapamiętania wyborów. Są zawsze włączone.

Jakie pliki cookie?
  • weboke_sessie, weboke_klant, weboke_remember: sesja i pozostanie zalogowanym
  • weboke_basket: koszyk
  • wkBtwIncl: wyświetlanie cen z VAT lub bez VAT
  • wok_cookies: wybór dotyczący plików cookie, 12 miesięcy

Mierzą, która reklama prowadzi do odwiedzin lub zamówienia, abyśmy nie płacili za reklamy, które nic nie dają.

Jakie pliki cookie?
  • Google Ads przez Google Tag Manager (_gcl_au, _gcl_aw), do 90 dni
  • OpenAI Ads, reklamy w ChatGPT
  • wok_aff: przez którego partnera trafili Państwo do nas (program partnerski), 60 dni

4,6
.nl €4,99 (≈ 21,93 zł)/rok.com €14,95 (≈ 65,70 zł)/rok.eu €5,49 (≈ 24,13 zł)/rok Ponad 500 rozszerzeń →

Kraj i język

Każdy kraj ma własną stronę z cenami i stawką VAT tego kraju.

Wyświetl

Odzyskiwanie miejsca: usuwanie starych kopii zapasowych

Kopie zapasowe przechowywane we własnym pakiecie zajmują miejsce w przestrzeni dyskowej. Jeśli pakiet się zapełni, strona internetowa i poczta przestaną działać prawidłowo. Dlatego warto od czasu do czasu sprawdzić, czy nie zalegają stare kopie zapasowe, które można usunąć.

Gdzie znajdują się kopie zapasowe w pakiecie?

RodzajGdzie?Usuwanie
Kopie zapasowe z Kopia zapasowa i przywracanieFolder backups w pakiecieZa pomocą Menedżera Plików (patrz poniżej)
Kopie zapasowe InstallatronW pakiecie, zarządzane przez InstallatronW Installatron (patrz Tworzenie i przywracanie kopii zapasowych w Installatron)
Kopie zapasowe wtyczek, na przykład wtyczki do tworzenia kopii zapasowych w WordPressZazwyczaj w folderze strony internetowej, na przykład wp-contentW samej wtyczce lub za pomocą Menedżera Plików
WebOké BackupsNa oddzielnych serwerach do przechowywania danychNie jest to potrzebne: nie liczą się do przestrzeni dyskowej i są automatycznie usuwane po 30 dniach

Usuwanie kopii zapasowej za pomocą Menedżera Plików

  1. W menu w sekcji Informacje o systemie i Pliki kliknąć Menedżer Plików (patrz Otwieranie Menedżera Plików: foldery w Państwa pakiecie).
  2. Otworzyć folder backups.
  3. Zaznaczyć plik kopii zapasowej, który ma zostać usunięty (1).
  4. Na pasku u góry kliknąć Więcej i wybrać Usuń (2).
  5. Otworzy się okno Usuń element. Jeśli zaznaczona jest opcja Przenieś do kosza, plik trafi najpierw do kosza. Po odznaczeniu tej opcji plik zostanie usunięty natychmiast i bezpowrotnie. Kliknąć USUŃ.
  6. Jeśli plik trafił do kosza, należy otworzyć Kosz w lewym dolnym rogu, zaznaczyć plik i wybrać Usuń na stałe. Dopóki plik znajduje się w koszu, nadal liczy się do przestrzeni dyskowej.
Menedżer Plików z folderem backups, zaznaczonym plikiem kopii zapasowej i menu Więcej z opcją Usuń
(1) zaznaczenie pliku kopii zapasowej, (2) Usuń w menu Więcej

Wskazówka: Chce Pan/Pani jednak zachować tę kopię zapasową? Proszę najpierw ją pobrać (patrz Kopia zapasowa i przywracanie: samodzielne tworzenie kopii zapasowej w DirectAdmin), a dopiero potem usunąć z serwera.

Kopie zapasowe Installatron

Installatron może tworzyć kopię zapasową strony internetowej przy każdej automatycznej aktualizacji. W przypadku strony z dużą liczbą zdjęć liczba kopii szybko rośnie. W Installatron można ustawić, ile kopii zapasowych ma być przechowywanych, oraz usuwać stare kopie (patrz Tworzenie i przywracanie kopii zapasowych w Installatron). Ponieważ WebOké Backups i tak tworzy kopię zapasową każdej nocy, liczbę kopii zapasowych Installatron można spokojnie utrzymywać na niskim poziomie.

Dlaczego nie widzę od razu odzyskanego miejsca?

Wykorzystanie pakietu nie jest przeliczane na bieżąco co sekundę. Po uporządkowaniu plików może minąć chwila, zanim wolna przestrzeń pojawi się na panelu głównym. Jeśli po upływie doby nadal widoczne jest zbyt mało wolnego miejsca, proszę zapoznać się z Przestrzeń dyskowa pełna: gdzie znika miejsce?.

Chwileczkę…

Konfiguracja domen

Dla każdej domeny można ustawić serwery nazw, powiązanie z hostingiem oraz to, kto zostanie właścicielem.

Wczytywanie domen…